Tom Vromen is de man achter TOMTOM Vormgeving. Hij studeerde Binnenhuisarchitectuur aan de kunstacademie van Maastricht en Productvormgeving aan de HKLS in Sittard voor hij zich toelegde op het ontwerpen en op ambachtelijke manier vervaardigen van wat hij noemt: individuele woonelementen.

"Individueel omdat ze op maat en naar wens van de opdrachtgever ontstaan, maar ook doordat ik er mijn persoonlijke signatuur aan geef. Woonelementen omdat het breder is dan meubels en kasten alleen. Ik maak net zo goed verlichtingsarmaturen of bijvoorbeeld een smeedijzeren toegangspoort. Alles wat een huis een eigen identiteit geeft?

Wat is de TOMTOM signatuur?
"Dat zit denk ik in verschillende aspecten. Ik streef naar eenvoud en functionaliteit, zonder dat het rechttoe rechtaan wordt. Een zekere kunstzinnigheid, die vaak te maken heeft met verrassende combinaties van materialen en vormen. Doordat ik me zowel heb verdiept in de mogelijkheden en eigenschappen van hout als van metaal, keramiek en glas, heb ik een breed palet tot mijn beschikking en daar maak ik graag ten volle gebruik van."


Dus met een meubel van TOMTOM haal je kunst in huis?
"Nee, je krijgt wat je wilt hebben. Een functionele kast met soepel lopende laden, een mooie tafel, of wat je maar net zoekt. Maar wel een uniek en met de hand vervaardigd product waarover is nagedacht en dat is bedoeld om tot in lengte van jaren een meerwaarde te verlenen."

Download algemene voorwaarden Metaalunie

Julianalaan 54 5151 AR Munstergeleen T 046 4000 250 F 046 4000 928